Zaštita privatnosti (GDPR)

Zaštita privatnosti (GDPR)

Tko smo mi?

Iza internet stranice stoji tvrtka: Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb, sa sjedištem na adresi: Radnička cesta 54, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska. OIB tvrtke je HR90390515828, dok je MBS broj 080980463 Tvrtka je registrirana pri Trgovačkom sudu u Zagrebu, a osnovana je 19.06.2015. godine.

Kako vas mogu kontaktirati

Možete nas kontaktirati svaki radni dan, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 sati na broj (0)1 6040929 ili pomoću kontakt forme.

Naša djelatnost

Glavna djelatnost tvrtke je posredovanje u trgovini raznovrsnim proizvodina.

Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb je posvećena zaštiti Vaše privatnosti. Kontaktirajte nas ako imate bilo kakva pitanja ili probleme u vezi s korištenjem Vaših osobnih podataka i rado ćemo Vam pomoći.

Korištenjem ove Web stranice i/ili naših usluga dajete suglasnost da se vaši osobni podaci obrade na način koji je opisan u ovim Pravilima privatnosti.

Sadržaj

Definicije iskorištene u ovim pravilima
Principi zaštite podataka kojima se vodimo
Kakva su Vaša prava u vezi s osobnim podacima
Koje osobne podatke skupljamo o Vama
Kako koristimo Vaše privatne podatke
Tko još ima pristup Vašim privatnim podacima
Kako štitimo Vaše podatke
Informacije o kolačićima
Kontakt informacije

1. Definicije

Osobni podaci – svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može identificirati.

Obrada – svaka radnja ili skup radnji izvršenih na Osobnim podacima ili skupu osobnih podataka.

Nositelj podataka – fizička osoba čiji se Osobni podaci obrađuju.

Dijete – fizička osoba mlađa od 16 godina.

Mi/nas (s velikim slovom ili ne – Mediforma podružnica Zagreb d.o.o.)

2. Principi zaštite podataka

Obećavamo da ćemo se voditi sljedećim principima zaštite podataka:
Obrada je zakonita, fer, transparentna. Aktivnosti naše obrade imaju zakonitu osnovu. Uvijek uzimamo u obzir Vaša prava prije obrade osobnih podataka. Pružit ćemo Vam informacije u vezi s obradom po zahtjevu.
Obrada je ograničena svojom svrhom. Aktivnosti naše obrade u skladu su sa svrhom zbog koje su osobni podaci skupljeni.
Obrada je završena s minimalnim podacima. Mi skupljamo i obrađujemo minimalnu količinu Vaših osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu.
Obrada je ograničena vremenskim intervalom. Nećemo čuvati Vaše osobne podatke duže no što je potrebno.
Učinit ćemo sve kako bi se osigurala točnost podataka.
Učinit ćemo sve kako bi se osigurao integritet i povjerljivost podataka.

3. Prava nositelja podataka

Nositelj podataka ima sljedeća prava:
Pravo na informaciju – podrazumijeva da imate pravo znati obrađuju li se Vaši privatni podaci; koji podaci su skupljeni, odakle se dobivaju i zašto se i od strane koga obrađuju.
Pravo na pristup – podrazumijeva da imate pravo da pristupite podacima skupljenim o Vama i od Vas. To uključuje i pravo na zahtjev i dobivanje kopije skupljenih Vaših osobnih podataka.
Pravo na ispravku – podrazumijeva da imate pravo da zatražite ispravku ili brisanje Vaših osobnih podataka koji su netočni ili necjeloviti.
Pravo na brisanje – podrazumijeva da u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje Vaših privatnih podataka iz naših zapisa.
Pravo na ograničavanje obrade – podrazumijeva da ako se određeni uvjeti ispune, imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka.
Pravo na prigovor na obradu – podrazumijeva da u određenim slučajevima imate pravo na prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, na primjer u slučaju direktnog marketinga.
Pravo na prigovor na automatsku obradu – podrazumijeva da imate pravo na prigovor na automatsku obradu, uključujući profiliranje; i da ne budete predmet odluke zasnovane isključivo na automatskoj obradi. Ovo pravo možete iskoristiti kada god postoji ishod profiliranja, koji prouzrokuju pravne efekte koji se Vas tiču ili se djelomično odnose na Vas.
Pravo na prijenos podataka – imate pravo nabaviti Vaše osobne podatke u format koje uređaj može čitati ili ako je to izvodivo, direktan transfer jednog obrađivača na drugi.
Pravo na podnošenje žalbe – u slučaju da odbijemo Vaš zahtjev, garantiran pravom na pristup, dostavit ćemo Vam razlog zašto se to dogodilo. Ako niste zadovoljni kako se prema Vašem zahtjevu odnosi, molimo Vas da nas kontaktirate.
Pravo na pomoć nadzornog tijela – podrazumijeva da imate pravo na pomoć od strane nadzornog tijela i pravo na druga pravna sredstva, kao što je zahtjev za naknadu štete.
Pravo na povlačenje suglasnosti – imate pravo da povučete bilo koju suglasnost na obradu osobnih podataka.

4. Podaci koje skupljamo

Informacije koje ste nam dostavili
To može biti Vaša e-mail adresa, ime, adresa za naplatu, kućna adresa i tako dalje – uglavnom informacije koje su neophodne kako bismo Vam dostavili proizvod/uslugu ili kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo. Čuvamo informacije s ciljem da biste mogli komentirati ili obavljati druge aktivnosti na stranici. Ove informacije podrazumijevaju, na primjer, Vaše ime i e-mail adresu.
Informacije automatski skupljene o Vama
To podrazumijeva informacije koje se automatski skladište putem kolačića ili drugih alata za sesije. Na primjer, informacije o Vašoj kupovnoj košarici, Vašu IP adresu, povijest kupovine (ako postoji) i tako dalje. Ove informacije se koriste zbog poboljšanja korisničkog iskustva. Kada koristite ili gledate sadržaj naše stranice, Vaše aktivnosti moraju biti prijavljene.
Informacije od naših partnera
Sakupljamo informacije od naših provjerenih partnera uz potvrdu da imaju zakonsku osnovu da podijele te informacije s nama. To su ili informacije koje ste im direktno dostavili, ili su oni skupili na drugim pravnim osnovama.
Javno dostupne informacije.
Možemo sakupiti informacije o Vama koje su javno dostupne.

5. Kako koristimo Vaše privatne podatke

Koristimo Vaše osobne podatke sa ciljem da:
pružimo našu uslugu. Ovo uključuje primjere registracije Vašeg naloga; pružanje drugih proizvoda i usluga koje zatražite; pružanje promotivnih artikala na Vaš zahtjev i komuniciranje s Vama oko tih proizvoda i usluga; komunikacija i interakcija s Vama; obavještavanje o promjenama bilo kojih servisa.
poboljšamo Vaše korisničko iskustvo;
ispunimo obaveze po zakonu ili ugovoru.
Koristimo Vaše osobne podatke na osnovu legitimnih razloga i/ili uz Vašu suglasnost.
Na osnovu sklapanja ugovora ili ispunjavanja ugovornih obaveza, obrađujemo Vaše podatke u sljedeće svrhe:
da Vas identificiramo;
da Vam pružimo uslugu ili da vam pošaljemo/ponudimo proizvod;
da komuniciramo s Vama zbog prodaje ili fakturiranja;
Na osnovu legitimnog interesa, obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:
da vam pošaljemo personalizirane ponude* (naše i/ili od naših pažljivo odabranih partnera);
da administriramo i analiziramo bazu naših klijenata (kupovno ponašanje i navike) s ciljem da poboljšamo kvalitetu, raznolikost i dostupnost proizvoda/usluga koji se nude/pružaju.;
da vodimo upitnike koje se tiču zadovoljstva klijenta;
Sve dok nas ne informirate o suprotnom, nastojimo Vam nuditi proizvode/usluge koje su slične ili iste kao one iz kupovne povijesti/pretraživanja u skladu s našim legitimnim interesom.
Uz Vaš pristanak obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:
da šaljemo biltene i kampanjske ponude (naše i/ili od naših pažljivo odabranih partnera);
u druge svrhe za koje smo zatražili Vašu suglasnost.
Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo ispunili obavezu koja dolazi iz zakona i/ili koristimo Vaše osobne podatke za opcije koje su predviđene zakonom. Zadržavamo pravo anonimnosti prikupljenih osobnih podataka i upotrebe takvih podataka. Koristit ćemo podatke van okvira Pravilnika samo kada su anonimni. Čuvamo Vaše platne informacije i druge informacije skupljene o Vama koliko god je potrebno za računovodstvene potrebe ili druge obaveze koje dolaze iz zakona, ali ne i duže.
Mogli bismo obraditi Vaše osobne podatke u dodatne svrhe, ali da su u skladu s prvobitnom namjenom za koju su prikupljeni podaci. Da bismo to uradili, osiguravamo:
veza između svrhe, konteksta i prirode osobnih podataka je pogodna za daljnju obradu;
daljnja obrada ni na koji način neće nauditi Vašim interesima i
uvijek bi postojala određena zaštita za obradu.
Obavijestit ćemo Vas o daljoj obradi i svrsi.

6. Tko još može pristupiti Vašim osobnim podacima

Ne dijelimo Vaše osobne podatke s nepoznatima. Osobni podaci se u određenim slučajevima dostavljaju našim partnerima kojima vjerujemo s ciljem pružanja usluge kako treba ili poboljšanja korisničkog iskustva. Dijelimo Vaše podatke s:
Našim partnerima za obradu:
dobavljači analitičkih alata (Google);
dobavljači usluga fiskalizacije (Fina CIS);
naši stručni savjetnici za pravna, porezna, revizijska ili računovodstvena pitanja;
platforme društvenih mreža u cilju personalizirane i ciljane komunikacije.
Našim poslovnim partnerima koji obavljaju poslove dostavnih službi:
DPD Croatia d.o.o.
Hrvatska pošta d.d.
Radimo samo s partnerima za obradu koji su u stanju pružiti adekvatan nivo zaštite Vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke objavljujemo trećim stranama ili javnim službenicima kada smo legalno obavezni to napraviti. Vaše osobne podatke bismo mogli otkriti trećim stranama, ako ste dali suglasnost ili postoji druga pravna osnova za to.

7. Kako štitimo Vaše podatke

Činimo najbolje da čuvamo Vaše osobne podatke kao sigurne. Koristimo sigurne protokole za komunikaciju i prijenos podataka (kao što je HTTPS). Koristimo se anonimnošću i pseudonimima, gdje je prikladno. Nadgledamo naše sisteme za moguće ranjivosti i napade.
Iako dajemo sve od sebe, mi Vam ne možemo garantirati potpunu sigurnost informacija. Međutim, obećavamo da ćemo obavijestiti nadležne tijela u slučaju kršenja podatka. Također, obavijestit ćemo Vas i ako postoji prijetnja za Vaša prava ili interese. Učinit ćemo sve razumno, kako bismo spriječili kršenja sigurnosti i pružit ćemo pomoć nadležnim tijelima, ako do kršenja dođe.
Ako imate korisnički račun kod nas, zapamtite da morate imati tajno korisničko ime i šifru.
Djeca
Ne namjeravamo sakupljati ili saznavati informacije o djeci. Ne ciljamo djecu našim uslugama.

8. Kolačići i druge tehnologije koje koristimo

Koristimo kolačiće i/ili slične tehnologije kako bismo analizirali ponašanje korisnika, administrirali stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupljali informacije o drugim korisnicima. Ovo se radi u cilju personalizacije i poboljšanja korisničkog iskustva.
Kolačić je mali tekstualni dokument sačuvan u Vašem računalu. Kolačići skladište informacije koji pomažu da stranice rade. Samo mi imamo pristup kolačićima s naše stranice. Možete kontrolirati svoje kolačiće na nivou pretraživača. Izbor da onemogućite kolačiće mogu ometati upotrebu određenih funkcija.
Koristimo kolačiće u sljedeće svrhe:
Potrebni kolačići – ovi kolačići su Vam potrebni kako biste koristili važne funkcije na našoj stranici, kao što je prijavljivanje. Ovi kolačići ne skupljaju nikakve osobne informacije.
Funkcionalni kolačići – ovi kolačići pružaju funkcionalnost da koristite usluge ugodnije i omogućava personalizaciju funkcija. Na primjer, mogu zapamtiti Vaš e-mail u formularima tako da ne morate ponovo unositi ove informacije sljedeći put.
Analitički kolačići – ove kolačiće koristimo kako bismo pratili upotrebu i performanse naše stranice i usluga.
Možete ukloniti kolačiće sačuvane u svom računalu putem podešavanja unutar pretraživača. Kao alternative, možete kontrolirati kolačiće treće strane koristeći platforme za poboljšanje privatnosti, kao što su optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima, pogledajte allaboutcookies.org.
Koristimo Google Analitiku kako bismo mjerili promet na našoj stranici. Google ima svoja pravila o privatnosti koja možete pročitati ovdje. Ako želite odustati od praćenja od strane Google Analitike, posjetite Google Analytics opt-out stranicu.

9. Kontakt informacije

T: (0)1 6040929
e-mail; info@mediforma.hr

Promjene Pravila o privatnosti

Zadržavamo pravo da napravimo promjene pravila o privatnosti.
Posljednja izmjena je unijeta 19. lipnja 2018. godine.

Politika kolačića (engl. cookies)

1. Uvod

CookiesOva internetska stranica radi boljeg korisničkog iskustva na internetskoj stranici na vaš kompjuter sprema male tekstualne datoteke (“cookies”). Ova je praksa prisutna kod najmanje 90 % internetskih stranica u svijetu, ali prema direktivi Europske unije iz svibnja 2011. godine, obavezni smo prije pohranjivanja „cookieja“ zatražiti vaš pristanak. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu „cookieja“, a njihovim blokiranje i dalje možete pregledavati naše stranice, no određene mogućnosti bit će vam ograničene.

2. Što je cookie (kolačić)?

“Cookie” je mala datoteka koju na Vaše računalo sprema internetska stranica koju posjetite. “Cookie” (kolačić) obavještava internetsku stranicu da se “stari” korisnik ponovno priključio pamteći njegove postavke. “Cookieji” bilježe vaše preferencije i postavke, unosi ih u internetske obrasce i informacije za prijavljene korisnike.
“Cookies” mogu spremati širok pojas informacija, ali ta informacija ili informacije mogu biti spremljene jedino ako korisnik to omogući – internetske stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika. “Cookieji” (kolačići) ne sadržavaju nikakve osobne podatke odnosno informacije koje bi vas mogle identificirati. Korisnik, pak, može promijeniti svoje postavke internet te time sam birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, hoće li spremljene “cookieje” (kolačiće) automatski pobristai pri zatvaranju internet preglednika i sl.

3. Kako onemogućiti “cookieje” (kolačiće)?

Isključivanjem “cookieja” (kolačića) odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje istih na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. • Internet Explorer 8 i noviji • FireFox 3.5 i noviji • Google Chrome 10 i noviji • Safari 2 i noviji • Opera 10.5 i noviji. Blokiranjem “cookieja” i dalje možete pregledavati internetske stranice, no određene funkcionalnosti neće vam biti na raspolaganju na tim internetskim stranicama.

4. Što su “persistent cookies” (stalni kolačići)?

Stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (vašem računalu) te tamo ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

5. Što su “session cookies” (privremeni kolačići)?

Privremeni kolačići privremeno se pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih internetske stranice pohranjuju privremene podatke kao što su stavke u košarici za kupnju.

6. Što su “local cookies/first party cookies” (kolačići od prve strane)?

“First party cookies” (kolačići od prve strane) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Web-mjesta te kolačiće upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.

7. Što su “third party cookies” (kolačići treće strane)?

“Third party cookies” potječu od drugih, partnerskih web-mjesta koja gledate. Treće strane mogu na taj način prikupljati podatke o korisnicima različnih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

8. Koristi li ova web stranica “cookieje” (kolačiće)?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

9. Kakve “cookieje” (kolačiće) koristi ova web stranica i zašto?

“Session cookies” (privremene kolačiće) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Mi koristimo “session cookies” kako bi unaprijedili korisničko iskustvo za vrijeme posjete.
“Persistent cookies” (trajni kolačići) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnosti i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumijeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internetsku stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna.

10. Ima li na internetskoj stranici “third party cookies” (kolačića treće strane)?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internetske stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:
Društvene mreže
Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook. Također, dijeljenje članaka na društvenim mrežama postavlja korisniku kolačiće u preglednik.
Mjerenje posjećenosti
Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb koristi nekoliko servisa za mjerenje posjećenosti, to su: Google Analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete ih zabraniti za svaki servis na sljedećim linkovima:
Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.networkadvertising.org/

Uvjeti korištenja

Tvrtka Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb sa sjedištem u Zagrebu, Radnička cesta 54 izdavač je ove internet stranice. Skup usluga koje pruža Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb na ovoj stranici je organizacija prodaje, upravljanje sadržajem i pružanje informacijskih usluga putem interneta.
Korištenjem ove internetske stranice smatra se da ste kao korisnik u potpunosti upoznati i suglasni s navedenim Uvjetima korištenja, Uvjetima prodaje i Izjavom o povjerljivosti podataka.
Ako se s istima ne slažete i ne prihvaćate ih, molimo vas da se ne koristite ovom internetskom stranicom. Svakim daljnjim korištenjem ovih Internetskih stranica nakon upoznavanja s Uvjetima korištenja, smatra se da su korisnici suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje Internetskih stranica sukladno tim uvjetima.
Korisnik je suglasan da je korištenje ovih internetskih stranica isključivo na njegovu odgovornost. Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb kao ni jedna treća osoba povezana s njim ne mogu ni na koji način jamčiti da korištenje ove internetske stranice neće biti prekinuto ili bez pogrešaka, niti mogu jamčiti za posljedice korištenja ove internetske stranice ili točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ovih internetskih stranica.
Korisnik se slaže i potvrđuje da Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na korisniku. Izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom.
Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju i distribuciju ove intenetske stranice nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki koje se pojavljuju i kreiraju pri korištenju usluga koje pruža Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb .. Također, korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, pod kojom se podrazumijeva sav softver i hardver koji se koristi, te za drugu opremu nužnu za pristup i korištenje ove stranice te za sve troškove povezane s tim.
Bilo kakva oštećenja opreme korisnika nastala kao posljedica korištenja predmetnih internetskih stranica nisu u odgovornosti Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb. Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja internetske stranice i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Predmetne izmjene mogu između ostalog uključivati i uvođenje određenih naknada ili naplata, pa savjetujemo korisnike da periodično ponovno detaljno pročitaju informacije sadržane u Uvjetima korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi bili informirani o eventualnim promjenama.
Također, Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje internet stranica. Isto tako Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb može prestati slati informacije ili dio informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka, te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike. U slučaju da dođe do promijene Uvjeta korištenja i/ili Izjave o povjerljivosti podataka, a korisnik nastavi koristiti internetske stranice, smatra se da prihvaća Uvjete korištenja i Izjavu o povjerljivosti podataka u izmijenjenom obliku.
Svaka eventualna izmjena ili brisanje uvjeta korištenja važeća je prema trećima odmah po objavi na ovim internetskim stranicama. Svako korištenje, osim upoznavanja s izmjenama uvjeta, predmetnih internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika nakon takve promjene podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.
Obveza i dužnost korisnika je da koristi ovu internetsku stranicu isključivo u skladu s propisima Republike Hrvatske, kao i s općim moralnim i etičkim načelima.
Korištenjem ovih internetskih stranica od strane korisnika smatra se da je korisnik suglasan da sva komunikacija i interakcija koja se odvija putem internetskih tih stranica mora biti u skladu s ovim Uvjetima korištenja.
Korisnici ne smiju putem ovih internetskih stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način nikakve materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava drugih, primjerice, sadržaj koji je uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost itd., kao ni materijale nezakonitog sadržaja i forme Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb zadržava diskrecijsko pravo da samo ocijeni je li došlo do povrede obveza od strane korisnika. Korisnik ne smije bez prethodnog pismenog odobrenja Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način sadržaj koji sadrži oglas, reklamu ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga, kao ni vjersku, političku i nekomercijalnu promidžbu, a posebno ne smije vrbovati druge korisnike internetskih stranica da postanu korisnici druge usluge koja je direktna ili indirektna konkurencija.
Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb zadržava diskrecijsko pravo da samostalno ocijeni da li je došlo do povrede obveza od strane korisnika.
Materijali koji se nalaze na ovim internetskim stranicama u vlasništvu su tvrke Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb te su kao takvi zaštićeni zakonom, ili se koriste sukladno odobrenju nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb je također nositelj autorskih prava na cjelokupnom idejnom sadržaju internetske stranice neophodnom za ispravno i nesmetano funkcioniranje projekta.
Zabranjeno je bilo kakva kopiranje, prijenos, distribucija, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje ovih internetskih stranica bez pismenog odobrenja Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb. Svako kršenje spomenute zabrane može imati za posljedicu povredu autorskih prava, prava žiga, ili kakvog drugog prava pa stoga može proizvesti neželjene učinke kao što su pokretanja više vrsta sudskih postupaka, a osobito može dovesti do kaznenog progona. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji drugi način iskorištavati bilo koji sadržaj sa internetske stranice u cijelosti ili djelomično.
Također nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala. Korisnik se slaže da neće smatrati odgovornim i da će obeštetiti Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova. Isto se odnosi i na njezine podružnice, njihove odgovorne osobe, zaposlenike, agente. Pod tim se podrazumijevaju i to uključuje i troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati korištenjem ovih internetskih stranica od strane korisnika. Jedan dva d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s korisnikom u bilo kojem trenutku i zadržava pravo odmah ukinuti sve ili bilo koje zaporke, ili korisničke račune korisnika u slučaju ponašanja korisnika koje Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb smatra neprihvatljivim.
Također, Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb može raskinuti poslovni odnos sa bilo kojim korisnikom u svakom slučaju nepoštivanja ovih Uvjeta od strane korisnika. U slučaju ukidanja zaporki ili korisničkih računa nastavljaju vrijediti uvjeti koji se odnose na odgovornost i obveze korisnika. Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb nije odgovoran za bilo kakav eventualni gubitak ili štetu nastalu iz razloga što se korisnik oslonio na informacije dobivene na internetskim stranicama.
Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb se izričito ograđuje u svakom smislu od sadržaja materijala na internet stranicama trećih strana, a na koje bi se moglo pristupiti s ove internetske stranice.
U slučaju da korisnik pristupiti internet stranicama trećih strana, isti to čini isključivo i samo na vlastitu odgovornost, što podrazumijeva svako isključenje odgovornosti Mediforma d.o.o. podružnica Zagreb. U slučaju da je neka od stavki ovih uvjeta korištenja ništava, takva ništavost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih uvjeta, te će preostali dijelovi ovih Uvjeta će ostati na snazi, a ništavna odredba će se zamijeniti valjanom odredbom koja po smislu i pravoj volji najviše odgovara odredbi koja je ništavna. Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih uvjeta korištenja, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava.
Bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti je suda u Virovitici i rješava se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.
Prihvaćanjem Uvjeta korištenja smatra se da je korisnik upoznat s tehničkim podacima proizvoda (sastav, dimenzija, način održavanja).Posjetom ovoj stranici smatra se da je korisnik ove Uvjete korištenja u cijelosti pročitao.

Zahtjev za brisanjem podataka

Slažem se da sam suglasan/a s korištenjem mojih osobnih podataka.

Zahtjev za dostavom osobnih podataka

Slažem se da sam suglasan/a s korištenjem mojih osobnih podataka.

Kontaktiraj službenika za zaštitu osobnih podataka


Slažem se da sam suglasan/a s korištenjem mojih osobnih podataka.

Postavke privatnosti

Kolačići (engl. Cookies)

Koristimo “kolačiće” (engl. “cookies”) za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Google Analytics

Prikupljamo tehničke podatke o uređajima s kojima se pristupa našoj web stranici, IP adresu, tvoj operativni sustav, naziv preglednika. Riječ je o tehničkim podacima o posjetiteljima koji ne odaju osobne podatke, a služe nam za praćenje statistike posjećenosti web stranice, te unaprjeđenja iste za prikaz i funkcioniranje iste na određenim uređajima, platformama…

Facebook

Koristimo društvenu mrežu Facebook kako bi povezali posjetitelje s društvenim mrežama.